Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΤΙΜΑΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

  
 Ο φετινός εορτασμός τη Εξέγερσης του Πολυτεχνείου έρχεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο όπου πρέπει να εκφράσει ξανά τα σύγχρονα συμφέροντα των καταπιεσμένων, της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Την ώρα που η αστική τάξη προσπαθεί να ακυρώσει τους αγώνες και τα κεκτημένα του πολυτεχνείου (βλ. δηλώσεις Μπογδάνου), η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διάλεξε οριστικά να βρίσκεται απέναντι από τα οράματα και τις αξίες του Πολυτεχνείου, ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Μια κυβέρνηση που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση, εφαρμόζοντας το 3ο, πιο βάρβαρο Μνημόνιο, ανατρέποντας πραξικοπηματικά την λαϊκή βούληση όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα, όταν το 61,3% καταδίκασε τα Μνημόνια.
   Κάθε εποχή είναι διαφορετική και σήμερα δεν παλεύουμε ενάντια σε μια στρατιωτική δικτατορία, αλλά απέναντι στο ίδιο το σύστημα που γεννά το ρατσισμό και το φασισμό, τη φτώχεια και τους πολέμους. Ωστόσο, δε θα μπορούσαμε να μη σταθούμε στον αναβαθμισμένο ρόλο του ελληνικού στρατού που στέκεται εχθρικά στον αγώνα των ‘’από κάτω’’ για δουλειά, δικαιώματα, ελευθερία. Συμμετέχει στο πόλεμο κατά των μεταναστών, κάνει συνεχώς ασκήσεις ενάντια στις «ασύμμετρες απειλές», ενώ αποτελεί το διαπραγματευτικό χαρτί της ελληνικής αστικής πολιτικής για την αναβάθμιση του περιφερειακού της ρόλου στην Ανατολή Μεσόγειο, μέσω της πιο ενεργής πολεμικής εμπλοκής στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ. Ο στρατός σήμερα εκπαιδεύεται-προετοιμάζεται ως κατασταλτικός μηχανισμός και απειλεί ευθέως τα λαϊκά κινήματα όπως αποδεικνύεται και με την τελευταία άσκηση ανακατάληψης εργοστασίου στην Κοζάνη, αλλά και την Πανελλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015, που εντάσσεται οργανικά στον πόλεμο τρομοκράτησης των λαών.
   Βρισκόμαστε σε μια περίοδο στην οποία οι εργαζόμενοι και η νεολαία καλούνται ξανά να επιλέξουν σε ποιο δρόμο θα βαδίσει η ιστορία. Θα δεχτούμε την βάρβαρη πολιτική που θέλουν να μας επιβάλλουν το κεφάλαιο και οι μηχανισμοί του, ζώντας χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες, σε μια σύγχρονη δικτατορία διαρκείας; Ή το εργατικό, το νεολαιίστικο κίνημα και οι επαναστατικές δυνάμεις θα ανασυγκροτηθούν ριζικά και ποιοτικά, ώστε να ανατραπεί η σύγχρονη δικτατορία του κεφαλαίου και να ζήσουμε μια ζωή αξιοβίωτη, με βάση τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας; Σήμερα καλούμαστε να γράψουμε στις πύλες των δικών μας Πολυτεχνείων τα σύγχρονα ΚΑΤΩ, τα σύγχρονα ΕΞΩ, όπως έκαναν οι εξεγερμένοι εκείνου το Νοέμβρη.
   Θέλουμε η φετινή 17 Νοέμβρη να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα ενός μαζικού φοιτητικού κινήματος που θα ενώνει τις μάχες για δημόσια και δωρεάν παιδεία με το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, που θα συνδεθεί με τους εργαζομένους και τους αγώνες που δίνουν αλλά και θα απαιτήσει να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή και η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης!


ΟΛΟΙ/-ΕΣ στο συλλαλητήριο στις 17/11 18.30 στην πλατεία Ελευθερίας!!



Σ.Α.Α.ΦΟΙ.Κ. - Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου