Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση για την σίτιση και την στέγαση

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ


   Η κυβέρνηση μέσα από ένα σύνολο αντί-εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων έχει φτάσει το πανεπιστήμιο στο στάδιο της διάλυσης. Στην προσπάθεια της να απορροφήσει περισσότερους οικονομικούς πόρους, ξεπουλάει ολόκληρα τμήματα του πανεπιστημίου σε ιδιώτες. Στο έδαφος της όλο και κλιμακούμενης επίθεσης στο δημόσιο-δωρεάν πανεπιστήμιο, μια σειρά από τα αναγκαία υλικά προαπαιτούμενα για την φοιτητική μας καθημερινότητα, τίθενται διαρκώς σε αμφισβήτηση όπως η σίτιση και η στέγαση αφού τα εκμεταλλεύονται επιχειρήσεις όπως ο Γευσήνους και τα ξενοδοχεία (π.χ. το Iraklion) για προσωπικό τους όφελος.
 
Αυτή την στιγμή στο πανεπιστήμιο Κρήτης στεγάζεται και σιτίζεται πάρα πολύ μικρός αριθμός σε σχέση με το σύνολο των φοιτητών που τα δικαιούνται, καθώς η διοίκηση του πανεπιστημίου προτιμάει να χρηματοδοτεί το βάψιμο των τοίχων, αντί να παρέχει παραπάνω γεύματα και δωμάτια.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα φοιτητές από λαϊκές οικογένειες να μην μπορούν να σπουδάσουν καθώς η μη παροχή σίτισης και στέγασης είναι για αυτούς ασήκωτο βάρος. Είναι θέμα όλων μας να μην αφήσουμε κανένα φοιτητή να του στερήσουν το δικαίωμα να σπουδάσει.
ΟΛΟΙ σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 24/10 και ώρα 12:00 στην πρυτανεία, για να διεκδικήσουμε να δοθεί σίτιση και στέγαση σε όλους τους φοιτητές!            



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου