Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ


Η κυβέρνηση επιδιώκει να πείσει ότι «διαπραγματεύεται» με την τρόικα να «μην υπάρξουν νέα μέτρα και νέο μνημόνιο». Όμως τα βάρβαρα μέτρα, είναι ήδη αποφασισμένα και προχωράνε. Πίσω από το παραμύθι της «επαναδιαπραγμάτευσης» νέος καταιγισμός μέτρων ετοιμάζεται. Η επίθεση του μαύρου μετώπου Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ  δεν έχει τέλος. Πρώτα το σχέδιο Αθηνά και  συγχωνεύεις σχολών μετέπειτα οι απολύσεις-διαθεσιμότητα των καθηγητών και δασκάλων, τώρα το αποκορύφωμα με την ΕΡΤ και τους διοικητικούς υπαλλήλους. Ωστόσο, παρά την προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να τσακίσει και να κηρύξει παράνομη την απεργία των διοικητικών, ο αγώνας τους επιδείκνυε και  συνεχίζει εδώ και δυόμιση μήνες να επιδεικνύει αμείωτη αγωνιστικότητα και αντοχή.
Στόχος αυτής της επίθεσης είναι στην παιδεία είναι η περεταίρω επειχηριματικοποίηση της, περνώντας έτσι όλες οι λειτουργίες (διοικητικές- διδακτικές) της σε επιχειρήσεις που θα θέλουν αντάλαγμα- δίδακτρα από τους φοιτητές . Εμείς τασσόμαστε ενάντια στη λογική που θέλει πανεπιστήμια για λίγους και εκλεκτούς, πετώντας έξω αυτούς που δεν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν.  Ιδιαίτερα στο κρίσιμο στάδιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή  ο αγώνας των διοικητικών θεωρούμε αναγκαία και καθοριστική για τη συνέχιση αυτού του αγώνα, τη συμπόρευση του φοιτητικού κινήματος  αλλά και κάθε  πληττόμενου κομματιού της κοινωνίας  με τους απεργούς διοικητικούς. Αντίθετα η «πρωτοπόρα» παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παρακάμπτει τα σοβαρά προβλήματα του πανεπιστημίου κ διεκδικεί να ανοίξουν οι σχολές με κάθε τρόπο, παίζοντας το ρόλο της κυβέρνησης προσπαθώντας να στρέψει τους φοιτητές ενάντια στους διοικητικούς υπαλλήλους και να στήσει για ακόμα μια φορά ένα μπλόκ αντικατάληψης και απεργοσπασίας. Στήνοντας αποτυχημένες πανελλαδικές συγκεντρώσεις με 300  άτομα, κεντρικά στελέχη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ!!!
Πέντε χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το κράτος συνεχίζει να τρομοκρατεί με τις κατασταλτικές του δυνάμεις. Τρανταχτές αποδείξεις αποτελούν η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους του ασύλου και τη  δήθεν αντισυστημική  Χρυσή Αυγή που προωθείται από το σύστημα, για να γίνει η σιδερογροθιά που μαζί με την κρατική καταστολή θα χτυπήσει το εργατικό κίνημα. Μια ακόμα απόδειξη είναι και η ενίσχυση της θεωρίας των δυο άκρων που υποστηρίζει πως όποιος αγωνίζεται κατά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θεωρείται άκρο-παράνομος και θα διώκεται. Παράδειγμα αποτελεί η δίωξη των 9 συναδέλφων μας από το Φυσικό, οι οποίοι αγωνίστηκαν για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους και τώρα κατηγορούνται.
Είναι η ώρα για το φοιτητικό κίνημα να βγει δυναμικά στο προσκήνιο, να συμβάλλει στη συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού κινήματος τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα, και να βάλει φρένο για τα καλά τα σχέδιά τους! Για να νικήσουμε το «μαύρο μέτωπο» του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ. Να διαμηνύσουμε ότι δε θα δώσουμε ούτε 1 ευρώ για τις σπουδές μας, για τη στέγαση τη σίτιση και τα συγγράμματα. Να παλέψουμε, από κοινού με τους εργαζομένους, για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου